Boeksparen / Bibliotheek

Boeksparen

Iedere woensdagochtend kunt u in de gemeenschapsruimte boeksparen. Als u € 0,50 per week spaart, kunt u zo’n € 20 euro sparen gedurende het schooljaar. In oktober, tijdens de Kinderboekenweek, is er een boekenmarkt op onze school. Dan krijgt uw kind een cheque mee met het gespaarde bedrag, om één of meerdere boeken van te kopen. Eventueel overgebleven saldo gaat mee naar het nieuwe spaarplan, of bij schoolverlaters naar een jongere broer of zus. Het gespaarde saldo kan niet meer worden omgeruild voor contant geld.
Boeksparen wordt verzorgd door de OR. Mocht u vragen hebben of uw kind willen aanmelden, dan kunt dat woensdagochtend regelen met het aanwezige OR-lid!

Bieb op School

In samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft CBS de Bron Christinaplaats een heuse ‘Bibliotheek op School’. Het aanbod varieert van prentenboeken voor de kleuters tot jeugdliteratuur voor groep 8 en alles daar tussen in. Uit groep 7/8 hebben een aantal leerlingen de functie ‘biebbaasje’ gekregen; zij verzorgen iedere ochtend het innemen en uitlenen van de boeken. Op woensdag helpen diverse ouders van de kleuters mee met het inwisselen van hun boeken.