De kids van groep 5/6

In onze groep zitten 26 kinderen. 18 kinderen in groep 5 en 8 kinderen in groep 6. Er zijn 2 juffen.
Juf Anne op maandag en dinsdag en juf Diana op woensdag, donderdag en vrijdag.

Wat doen we zoal in groep 5/6?

Elke ochtend starten we met een leeskwartier. We lezen, oefenen met lezen, lezen voor en praten over boeken. Lezen is fun!
Van ‘De waanzinnige boomhut’ tot ‘Dummie de mummie’, allerlei boeken komen voorbij.

Na het lezen staat er o.a. rekenen, spelling, estafette en taal op het programma. Voor elke les bespreken we het doel van de les. De kinderen oefenen veel met hun wisbordjes. Een onmisbaar onderdeel van de les.

´s Middags ligt het accent op wereldoriëntatie, de creatieve vakken en Engels.
Groep 5 krijgt dit jaar voor het eerst Brandaan (geschiedenis), Meander (aardrijkskunde) en Naut (biologie en techniek). Heel interessant allemaal!
Groep 6 krijgt dit jaar topo (Nederland en alle provincies).

En wat fijn dat ieder kind 1 of meer bazentaakjes heeft. Zo hebben we b.v. een handdoekenbaas, een computerbaas, een overblijfbaas, een bordenbaas…

Verder hopen we dit jaar weer een aantal uitstapjes te maken.
Naar de molen (groep 5), naar de Noordhinder (groep 6), naar een theatervoorstelling en wie weet wat nog meer.

Belangrijk is dat we ons allemaal goed en veilig voelen in de groep en op school en dat we naast veel leren ook veel plezier hebben met elkaar.