School maatschappelijk werk

Wie?

Aan onze school is een schoolmaatschappelijk werker verbonden, Remon van Galen. Hij is elke vrijdagochtend op onze school aanwezig.
Hij is ervaren in het omgaan met problemen en vragen die o.a. met gedrag en opvoeding te maken hebben. Daarnaast is Annemieke van der Meulen als jeugdverpleegkundige ook aan onze school verbonden.

Wanneer kunt u een schoolmaatschappelijk werker om hulp vragen?

U kunt bij hem terecht wanneer u zich zorgen maken over uw kind.

Met de meeste kinderen gaat het goed, maar voor sommige kinderen geldt dat niet.
Ze worden gepest, hun ontwikkeling loopt niet goed of ze hebben problemen thuis. Daardoor hebben of krijgen ze niet alleen moeite met het leren van de lesstof, maar weten ze vaak niet hoe ze moeten omgaan met hun emoties. De eerste signalen dat er met een kind misschien iets aan de hand is, worden vaak door u zelf of de leerkracht opgemerkt.
De maatschappelijk werker kan dan ondersteuning bieden om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en een oplossing zoeken voor de ontstane situatie of het probleem. Dit kan door in gesprek te gaan met het kind, het kind door te verwijzen naar de juiste hulpverlener of te praten met betrokkenen uit de omgeving van het kind.
Schroomt u niet om even langs te lopen!

r.vangalen@kwadraad.nl