schermafbeelding-2016-09-28-om-15-32-07Welkom in groep 2!
Wij zijn een gezellige groep van 25 kinderen. Wij hebben maarliefst 2 juffen en 1 meester! Op maandag en dinsdag is meester Maurice er en op de andere dagen juf Marleen. Juf Marleen is er helaas nog maar tot 1 december, want dan mag zij met pensioen. Meester Maurice komt vanaf dan de hele week in onze klas. Onze tweede juf is juf Roshni. Zij loopt dit jaar stage in onze klas.
Als de dag begint dan staan de stoelen in de kring en mogen we een prentenboek lezen totdat de juf of meester zegt dat we gaan beginnen. In de kring luisteren we naar verhalen, spelen we spelletjes en leren we een heleboel. We leren bijvoorbeeld alle vormen kennen, maar oefenen ook met letters, zinnen en woorden. Hier oefenen wij met de letter s:

De spelletjes in de kring vinden wij erg leuk, maar zijn soms ook wel lastig. Wist je dat wij ook al Engels leren? We kennen ondertussen al alle dagen en alle kleuren. Knap hè!
Gelukkig krijgen we ook genoeg tijd om te bewegen. Als het mooi weer is spelen we lekker buiten op het schoolplein, maar als het weer iets minder is gaan we naar de gymzaal. Hier kunnen we flink klimmen en klauteren, maar spelen we ook met ballen en hoepels.
Wanneer we in de klas werken, werken wij met een weektaak. Dat is best lastig hoor! Je moet er steeds aan denken dat die drie opdrachten echt gedaan moeten worden. Gelukkig krijgen we wel een mooie sticker wanneer we een taakje van de weektaak hebben gedaan.
Leren in groep 2 is echt wel leuk hoor! We oefenen ook goed met ons aan de regels houden. Dat valt niet altijd mee, maar als het goed gaat krijgen we van de juf of meester een muntje. Als we genoeg muntjes hebben verzameld krijgen we een verrassing. De eerste verrassing van dit schooljaar hebben we al binnen: een lekker ijsje!

Je ziet het. We leren veel, maar hebben het vooral ook heel gezellig in de klas!
Groetjes van groep 2

schermafbeelding-2016-09-28-om-15-32-44